Декоративни оградни пана с. Храбрино

dekorativni-ogradni-pana-hrabrino (3)
dekorativni-ogradni-pana-hrabrino (2)
dekorativni-ogradni-pana-hrabrino (4)
dekorativni-ogradni-pana-hrabrino (1)
dekorativni-ogradni-pana-hrabrino (3) dekorativni-ogradni-pana-hrabrino (2) dekorativni-ogradni-pana-hrabrino (4) dekorativni-ogradni-pana-hrabrino (1)

Изпълнение
  • Изработка на ограда
  • Проектиране
  • Монтаж
  • Доставка
Описание

Завършен обект с декоративни оградни пана в с. Храбрино, Пловдивско

Един от скорошните проекти, които нашият екип изгради изцяло с декоративни оградни пана е обект в с. Храбрино, близо до Пловдив. Основно предизвикателство в конкретния проект беше голямата денивелация, характерна за планинските склонове в балканските села.

В конкретния случай нашият екип бе ангажиран от клиента от самото начало на проекта, а именно проектирането. Специалисти от Ogradnipana.bg направиха необходимите замервания на парцела, така че трудностите свързани с големия наклон бяха предвидени и заложени при проектирането, изработката и монтажа на оградните панели и металните врати.

Самото изграждане на оградата бе реализирано в рамките на един работен ден, което е невъзможно да се случи за другите типове огради с подобно ниво на сигурност (бетонни или тухлени). В края на деня клиентът остана доволен от новата визия на своя дом, а екипът ни си тръгна с удовлетворение от добре свършената работа.

По-долу споделяме какво трябва да имате предвид, ако и вие планирате да изградите ограда в своя имот.

Етапи на изграждане на метална ограда

Издигането на ограда е строителен проект в истинския смисъл на думата. От получаването на разрешение до необходимите материали и организирането на дейностите, всичко трябва да бъде направено с професионализъм и чувство за отговорност. В повечето случаи металните огради изискват непрекъсната основа, само в някои случаи оградите от ламели с поцинкована ламарина могат да имат основа само за стълбовете.

Ето накратко важните фази за изграждане на метални ламелни огради тип щора от пана и какво трябва да вземем предвид за да имаме здрава и красива ограда в края на деня:

Стъпка 1: Подготовка на земята и основата – първо, ще изчистим работната зона от безполезни предмети, като големи камъни, остатъци от корени или градински мебели, които могат да възпрепятстват трудовите операции. След това задължително измерваме и маркираме трасето на оградата със строителното въже и местата за стълбовете с дървени трупи.

След това изкопаваме основата, като се започне с основите на стълбовете и след това непрекъснатата основа на оградата (ако е необходимо). Подреждаме слой чакъл в основата на стълбовете и фиксираме стълбовете в него. Можем да използваме и хидроизолационни слоеве върху чакъл, ако почвената влага е висока в тази област. Накрая бетонираме стълбовете в кофража и фундаментът продължава, без да се издига от нула до повече от 120 сантиметра.

Важно е да се спазват времето за изсъхване на бетона, като се вземат предвид климатичните условия и температурата от момента на бетонирането. Дълбочината на фундаментите зависи от специфичното качество на почвата и точката на замръзване на почвата в строителната зона. Като цяло ще изкопаем максимум 80 см за фундаментите на стълбовете и максимум 50 см за линейния фундамент;

Стъпка 2: Монтаж на профилите – в зависимост от избрания тип метална ограда, стъпката на сглобяване на стените на оградата е по-трудоемка или по-лесна. Оградата от ламарина е най-лесна за монтаж, закрепване на ламаринените панели към стълбовете и това е всичко.

Поцинкованите стоманени и алуминиеви огради включват композицията на профилите един след друг, като се спазва предвиденото разстояние между тях, според избрания модел. Оградите от неръждаема стомана и ковано желязо изискват сложно заваряване или закрепване, в няколко точки от другите видове метални оградни пана;

Стъпка 3: Завършване – Ако избраният модел е снабден с декорации или защитни системи за горната част, сега е моментът да ги приложиm. След това измиваме или почистваме оградата, отстраняваме евентуални недостатъци и я предаваме в експлоатация.

Какви са предимствата и недостатъците на металната ограда?

Въпреки безспорните предимства на оградите от метални ламелни пана, тя има и определени недостатъци. Нека да разберем кои са основните силни и слаби страни, в следните редове:

Предимства

Леки: Металните огради са по-леки от класическите бетонни или каменни огради. Това означава, че транспортирането на профилите ще бъде по-икономично и екологично, а трудът ще бъде много по-лесен;

Разнообразен дизайн: Имате избор от всички опции за външния вид, когато изберете ограда от метални пана. От гланц до мат, компактен или некомпактен, от панели, профили, пръти. Оградата от декоративни оградни пана ще бъде подходяща за всяка ситуация, за жилищни дворове, различни градини, паркове, стадиони и др .;

Устойчиви: Различните метални сплави се срещат в природата от милиони години, като устойчивостта на факторите на околната среда е несъмнена. С минимална грижа металните ламелни огради издържат няколко десетилетия без никакви проблеми;

Непретенциозни: Дори ако някои метални сплави, като стоманата, изискват антикорозионна обработка, те се произвеждат индустриално, от производствената фаза. При нормална употреба поддръжката на металната ограда не е никак трудна.

Недостатъци

Цена: Металните ламелни оградни пана не са скъпи, но все пак цената на мрежата е по-ниска. Ако търсите най-бюджетното решение, има и други възможности.

Ако търсите най-качественото бюджетно решение, то оградите от метални пана са вашият избор.

Направете запитване