Метални парапети за тераси

метални парапети за тераси и балкони цени

Нека първо да изясним какво представлява съвременният парапет за тераси? Това е строителен елемент, който изпълнява няколко функционални цели наведнъж и напоследък се превърна в модна тенденция. Дизайнът му може да преобрази дори стара къща, ако възнамерявате да я облагородите чрез реконструкция и добавяне на нови елементи на декора.

В едно новопостроено, също така и обновено старо строителство, /жилище, обществена постройка или вила/ изборът на парапети за балкони играе ролята на основна стилова доминанта, която придава на сградата индивидуалност и уникалност.

Много често балконът се характеризира с централно разположение и изисква незаменимо сливане с къщата.  Затова повечето потребители залагат на минималистични метални парапети, които се вписват идеално в ландшафтен дизайн, ако общият стил на строителство е модерен или високотехнологичен. Хармонията е важна не само за интериора, но и за екстериорните пространства.

Представяме ви модерните парапети за тераса, които не само ще допаднат на всеки вкус, но са и изключително здрави и издръжливи.

Става въпрос за модерни минималистични метални пана с ламели, изработени от висококачествени материали, които се предлагат както със светъл отвор, така и плътни, според индивидуалните предпочитания на клиента.

  • Цени за изработка на парапет от 190 лв на квадратен метър
  • Изработка по индивидуални размери за всеки клиент
  • Прахово боядисване с цвят по избор
  • Висококачествени материали със сертификат
  • Бързи срокове за производство до 12 работни дни
Изпратете запитване за
Метални парапети
Обадете ни се!!

Метални парапети за балкон с ламели тип щора от Ogradnipana.bg

парапети за терасиФирмата Ogradnipana.bg ви предлага изработка на страхотни модели парапети за тераси по индивидуални размери за всеки клиент. Цветът е по ваш избор, а боядисването е прахово. Изработката се извършва в бързи срокове – до 12 работни дни. При изработката се използват единствено висококачествени материали със сертификат.

Здравите и издръжливи метални парапети за тераси тип щора са идеалното решение за всеки модерен дом, офис или друго жизнено пространство. Цветът им може да се комбинира по цвят и дизайн не само с оградата, но и с кантове на прозорци и врати, декоративни лампи, колони и други елементи, по ваш избор.

Така външният вид ще на вашият парапет за балкон ще бъде перфектен, а гарантираният експлоатационен живот ще ви позволи да му се радвате дълго време.

Металните пана лесно се вписват във всяка архитектура и създават допълнително впечатление за модерност. Минимализмът отдавна се наложи като най-функционалния и практичен стил за всеки модерен интериор и екстериор. Металните парапети тип щора са перфектното допълнение към фасадата на вашия дом или всяка друга съвременна сграда.

парапет за балконИзползването на такива парапети за тераса на къща ви позволява надеждно да обезопасите пространството, а дизайнът е особено оригинален и впечатляващ.

Можете да използвате метален парапет и за да оформите вашата веранда. Някои залагат на такива конструкции, за да се отдадат на по-спокойна почивка, други организират детски кътове и така нататък. Независимо от целта, за която използвате верандата към къщата, трябва да я оборудвате със здрав, красив и надежден парапет – нещо като малка ограда, която изпълнява няколко важни задачи наведнъж.

Подобна ограда на балкон с парапет придава на цялата жилищна сграда уникален външен вид, съчетава разширението и основната сграда в една архитектурна композиция, предпазва хората от падане от височина, хармонично вписва балконът или верандата в съществуващия естествен пейзаж. И същевременно се поддържа изключително лесно.

Един добре проектиран и изграден парапет за балкон може да внесе специална атмосфера във външния вид на вашата къща или вила. Няма никакво значение дали балконът е разположен ниско или високо, той е едно от първите неща, на които всеки, който погледне фасадата отвън, обръща внимание. Така че, колкото по-модерен е дизайнът му, толкова по-представителна ще изглежда и сградата.

Обхватът на задачите му е обширен. Нека изброим само основните.

Сигурност

Парапетите за тераси преди всичко се проектират за създаване на бариери за сигурност. Не само деца, но  дори за възрастен може случайното падане от балкона. И дори той да е разположен на ниска височина, това пак предполага, че ще получи сериозни наранявания. А какво да кажем тогава, ако височината е значителна?!

Наличието на ограждаща бариера дори на подсъзнателно ниво има успокояващ ефект и следователно е неразделна част от нашия комфорт.

Удобство и функционалност

Металният парапет за тераса предлага удобство и функционалност. Един надежден, широк парапет осигурява комфорт за облягане при желание да излезете и да се възхитите на красивата гледка, откриваща се пред вас. Можете също така да закачите тежки неща върху него като одеяла или килими, за да изсъхнат. Няма нужда да се притеснявате за якостта – тя е впечатляваща.

Естетика

Както вече споменахме по-горе, терасата е компонент на естетическата композиция на екстериора на цялата сграда. Следователно, красивият парапет за тераса също влияе положително на възприемането на дизайна на фасадата.

Модерни парапети за тераси – цени

Ogradnipana.bg ви предлага наистина атрактивни за метални парапети цени! Те започват от 190 лв на кв. м. и зависят от конкретните размери и предпочитания на клиента. Фирмата предлага прахово боядисване с цвят по ваш избор, така че можете да изберете точния нюанс, който предпочитате.

Малко са възможностите да получите толкова качествен продукт. Ако направите проучване за парапет за тераса цена, ще се убедите, че много по-ненадеждни конструкции се продават на далеч по-висока стойност.

Метален парапет на добра цена – изберете качеството, което няма да ви подведе

цени на метални парапети за терасаРазгледайте продуктите на Ogradnipana.bg и изберете вашият парапет за тераса, който ще ви служи вярно дълги години наред!

Основата на тези парапети е секция, която е сглобена от хоризонтални летви – ламели. Всеки е покрит със защитен слой. Предимствата на този дизайн на балконски парапет са очевидни.

Парапетите по периметъра на терасата могат да бъдат направени плътни или вентилирани.

Поради конфигурацията на ламелите и включването на усилващи елементи в техния дизайн, комбинацията от ниско тегло и висока якост е много по-добра.  

Дизайните изглеждат доста привлекателни и лаконични по европейски. Те огради могат да бъдат боядисани във всеки цвят, според каталога RAL, което улеснява избора на модел в съответствие с дизайнерския проект.

Използването на качествени парапети за балкон ви позволява ефективно да защитите вас и вашите близки, когато излизат на откритото пространство. Също така, те успешно предпазват терасата и от вредното въздействие на влага, температурни промени и ултравиолетово лъчение. Дизайнът не е подложен на корозия и запазва външния си вид дори след десетилетия.

Както сами се убедихте, причините да изберете продуктите на Ogradnipana.bg са не една и две! Така че, какво чакате? Разгледайте и поръчайте! Специалистите са готови да ви консултират безплатно по телефона, ако имате нужда от експертен съвет.